De juiste bootmatras op maat
geeft je een zee van slaap

Net een nieuwe boot gekocht? Of misschien ben je een tweedehands boot aan het oplappen? Dan heb je zalige vooruitzichten. Check in ieder geval of de bootmatras zeker aan je eisen voldoet. Als er überhaupt een matras in ligt.

Want wil je ook tijdens je reis of vaartochtjes optimaal van je rust genieten? Dan kies je best een matras op maat die perfect in je boot past en je heerlijk in slaap laat dobberen.

Hulp nodig?

Selecteer de vorm van je matras op maat

Hulp nodig?

Waarop letten bij een bootmatras op maat?

Afmetingen

In sommige boten is de slaapruimte best krap. Een te grote matras maakt het alleen maar erger. Maar hij mag ook niet te klein zijn. Het water kan af en toe hevig tekeergaan. Een te kleine matras begint dan te schuiven, waardoor je slaap verliest.

Meet de lengte en breedte van je slaapplek dus nauwkeurig op voordat je je bootmatras bestelt. In deze instructievideo’s leer je hoe je dat doet.

Let ook op de dikte van de matras. Boten hebben vaak kastjes langs de slaapplek. Wil je die altijd gemakkelijk open krijgen? Bestel dan zeker geen té dikke matras.

Houd er ten slotte rekening mee dat de boeg van een boot gebogen is. Hierdoor is het onderste vlak van je matras kleiner dan het bovenste. Bij een bootmatras moet je dus extra goed letten op de boven- en onderkant, én op de dikte.

Lukt het je niet om je matras op te meten. Breng je oude matras naar ons Experience Center waar wij het voor je opmeten.

Gewicht van je matras

Afhankelijk van wat je allemaal mee wilt nemen in je boot, is het gewicht van je matras ook een factor om rekening mee te houden.

Het gewicht van je matras hangt enerzijds af van het materiaal waarvan deze gemaakt is, en anderzijds van de afmetingen.

Het gewicht van onze materialen:

 • Koudschuim zacht: 60 kg/m3
 • Koudschuim medium: 55 kg/m3
 • Koudschuim hard: 40kg/m3
 • Polyether: 40 kg/m3

Om je een indicatie te geven: een matras van 200 cm hoog, 180 cm breed en 20 cm dik weegt per materiaal:

 • Koudschuim zacht: 43,2 kg
 • Koudschuim medium: 39,6 kg
 • Koudschuim hard: 28,8 kg
 • Polyether: 28,8 kg

Bestel je een matras op maat? Dan kan je zelf uitrekenen hoeveel die weegt. Je neemt het gewicht van het materiaal en vermenigvuldigt dit met het volume van je matras.

Verkies je het luxecomfort van een pocketverenmatras? Hou dan rekening met de volgende gewichtsindicaties:

 • 90 x 200 x 23 cm: 13,5 kg
 • 140 x 200 x 23 cm: 24,5 kg
 • 160 x 200 x 23 cm: 28 kg
 • 180 x 200 x 23 cm: 32 kg

Ben je van plan je matras vaak te verplaatsen of draaien? Dan voorzien we handvaten voor een kleine meerprijs.

Ventilatie en vochtverdamping

De slaapplaats in een boot is vaak beperkt. En op het water zit je in een vochtige omgeving. Heeft je matras een specifieke vorm? Dan kan je die ook niet zomaar omdraaien om te verluchten. Kies daarom een materiaal dat goed ventileert en vocht laat verdampen.

We raden in dit geval zeker af om een traagschuim- of polyethermatras voor je boot te kopen. Deze materialen stapelen namelijk snel vocht op. Een paradijs voor schimmels en bacteriën. En dat wil je natuurlijk niet.

Maar welke materialen zijn hier dan het beste voor? Wel, een matras van koudschuim of Pulse Latex is the way to go.

Matras en/of topper?

Zit je met een beperkte slaapruimte in je boot? En heb je kastjes langs je bed? Kies dan een dunne matras die perfect past op je slaapplek.

Let op. Een dunne matras is niet hetzelfde als een topper. Wil je een matras met een aparte topper? Of misschien enkel een topper? Neem dan contact met ons op.

Hoe je matras opmeten?

Een Frans matras opmeten gaat vrij vlot. Maar een bootmatras met een ronde hoek, da’s een ander paar mouwen. In onze instructievideo’s leer je hoe je jouw matras op maat opmeet. Of laat je matras opmeten in ons Experience Center.

9,6/10 tevredenheidsscore

Wil je een matras op maat bestellen? Dan wil je natuurlijk ook weten of je kwaliteit koopt. Hier lees je hoe tevreden onze klanten zijn van onze matrassen.

Gratis levering v.a. €99

Plaats je een bestelling van 99 euro of meer?

Dan is de verzending en levering van je matras volledig gratis!

Handgemaakt in Lommel

Niemand valt bij ons uit de boot. Want ook voor vaar-liefhebbers maken wij elke matras nauwkeurig met de hand op maat. We doen dat in ons atelier in Lommel, waar we de beste Belgische materialen ter beschikking hebben. En natuurlijk een topteam met tonnen ervaring.