Natuurlijke of synthetische materialen? Welke soorten matrassen zijn er?

Een matras van natuurlijke materialen? Of liever synthetisch? Je denkt misschien: zoveel verschil zal het niet maken. Toch wel. De verschillende matrassen hebben elk een andere invloed op je slaapcomfort. Denk dus diep na over het materiaal dat je kiest.

Om je te helpen geven we hier een overzicht van onze materialen. En over welk type matras bij je past. Zo kan jij straks gemakkelijk je matras zelf samenstellen.

Pocketvering matrassen

Als het op slaapcomfort aankomt, is pocketvering hét van hét. Ze bieden de beste ondersteuning voor je lichaam. Tegelijkertijd ventileren ze uitstekend en laten ze vocht snel verdampen. Beter vind je dus niet.

Dankzij een nieuw procédé dat we zelf in ons atelier ontwikkeld hebben, kunnen wij nu ook pocketverenmatrassen in alle vormen maken. Op voorwaarde dat de matras minstens 21 cm dik is. Dit is een enorm voordeel voor wie een matras op maat zoekt. Want pocketveren zorgen voor de allerbeste en meest ergonomische slaapervaring. Pocketvering matrassen hebben altijd een extra comfortlaag van Pulse Latex of koudschuim en zijn er in verschillende hardheden.

Pulse Latex matrassen

Wil je liefst een matras van natuurlijke materialen? Kies dan voor Pulse Latex. Het is van nature flexibel en drukverlagend. En laat vocht snel verdampen.

Bij gewone latex zie je na een tijdje de contouren van je lichaam. Daarom gebruiken wij Belgische Pulse Latex in onze matrassen. Die is van hogere kwaliteit en vertoont minder snel contourvorming.

Koudschuim matrassen

In tegenstelling tot Pulse Latex is koudschuim 100% synthetisch. Het voordeel? Koudschuim is enorm veerkrachtig en stevig. Het materiaal biedt dus de ideale ondersteuning voor je rug en nek.

De kwaliteit van koudschuim wordt bepaald door het soortelijk gewicht (kg/m3). Hoe hoger het soortelijk gewicht, hoe zachter en duurzamer het koudschuim. Je ligt dan ook comfortabeler en de matras ventileert supergoed.

Focus je op een hygiënische slaapplek? Ga dan voor een koudschuim-matras.

Polyether matrassen

Matrassen met polyether zijn het goedkoopste type matras in ons aanbod. Maar polyether is minder vormvast dan latex of koudschuim. En ook minder duurzaam.

Polyether is redelijk stug. Daarom is het materiaal beter geschikt voor lichte personen. En voor wie overal gemakkelijk en comfortabel slaapt.

Zoek jij een matras waarop maar weinig wordt geslapen? Zoals voor je logeerbed of caravan? Overweeg dan om een polyether matras te kopen.

Traagschuim en Visco Gel matrassen

Traagschuim en Visco Gel zijn geweldig zacht en drukverlagend. Je zakt er dus heerlijk in weg. Toch raden wij deze materialen af voor je matras op maat. Ze zijn erg gevoelig aan temperatuurverschillen waardoor de hardheid sterk kan schommelen.

Wil je toch een matras van Visco Gel of traagschuim? Neem dan contact met ons op.

Handgemaakt met Belgische materialen

Of je nu een matras met natuurlijke of synthetische materialen wilt, wij maken alle soorten matrassen speciaal op maat. We doen dat in ons atelier in Lommel. Volledig met de hand, en met Belgische materialen. Da’s pas kwaliteit.