Bestel hier je kinder- of babymatras op maat

Voor je baby, peuter of kleuter moet een matras niet alleen comfortabel zijn. Een matras voor een babybed, ledikant, kinderbed, of park moet ook ademen en drukverlichtend werken. Je kind verdient een gezonde slaapomgeving om goed te groeien. Stel hieronder je matras samen voor je baby of kind. Verder op deze pagina vind je trouwens onze professionele tips voor het kiezen van de juist matras.

Hulp nodig?

Selecteer de vorm van je matras op maat

Hulp nodig?

Waarop letten bij een matras voor babybed?

Afmetingen

Een te grote matras past uiteraard niet in een ledikant of kinderbedje. Da’s logisch. Maar ook een te kleine babymatras is niet goed. Je kindje kan dan met zijn handjes of voetjes tussen de matras en het frame belanden. Let dus goed op de afmetingen.

Het gemakkelijkste voor babybedjes is om te werken met een mal van plastiek of papier. Ledikantjes zijn vaak ovaal, en da’s niet zo gemakkelijk om op te meten. Een mal voor een babybedje is trouwens klein genoeg om met de post naar ons op te sturen.

 

Materiaalkeuze

Vermijd een matras voor babybed of kinderbed van polyether of traagschuim voor je baby. Deze materialen laten onvoldoende lucht door, en hopen snel vocht op in de kern. Iets wat bacteriën en huisstofmijt heel aantrekkelijk vinden.

Wij raden voor kinder- of babybedjes standaard een matras van koudschuim aan. Dat is het meest hygiënische en hypoallergene materiaal voor een matras.

Polyether raden we ten stelligste af voor kinderen en baby’s. De ventilatie en vochtdoorlatendheid zijn van primair belang voor kindjes. Dit materiaal beschikt onvoldoende over deze kwaliteiten.

Ventilatie

Slaap is noodzakelijk voor een goede fysieke en mentale ontwikkeling van je kind. Creëer dus een gezonde en hygiënische slaapomgeving. Een goed ventilerende en comfortabele babymatras is hierbij ontzettend belangrijk. Wij raden voor kinderbedjes standaard een koudschuimmatras aan.

In onze blog lees je meer over hoe je een babymatras kiest.

Gewicht van de matras

Het gewicht van een matras voor je babybed of kinderbed hangt enerzijds af van het materiaal waarvan deze gemaakt is, en anderzijds van de afmetingen.

Het gewicht van onze materialen:

  • Koudschuim zacht: 60 kg/m3
  • Koudschuim medium: 55 kg/m3
  • Koudschuim hard: 40kg/m3
  • Polyether: 40 kg/m3

Om je een indicatie te geven: een babymatras van 140 cm hoog, 70 cm breed en 10 cm dik weegt per materiaal:

  • Koudschuim zacht: 5,88 kg
  • Koudschuim medium: 5,39 kg
  • Koudschuim hard: 3,92 kg
  • Polyether: 3,92 kg

Bestel je een matras op maat? Dan kan je zelf uitrekenen hoeveel die weegt. Je neemt het gewicht van het materiaal en vermenigvuldigt dit met het volume van je matras.

Ben je van plan je matras vaak te verplaatsen of draaien? Dan voorzien we handvaten voor een kleine meerprijs.

Hoe je matras opmeten?

Een Frans matras opmeten gaat vrij vlot. Maar een bootmatras met een ronde hoek, da’s een ander paar mouwen. In onze instructievideo’s leer je hoe je jouw matras op maat opmeet. Of laat je matras opmeten in ons Experience Center.

9,6/10 tevredenheidsscore

Wil je een matras op maat bestellen? Dan wil je natuurlijk ook weten of je kwaliteit koopt. Hier lees je hoe tevreden onze klanten zijn van onze matrassen.

Gratis levering v.a. €99

Plaats je een bestelling van 99 euro of meer?

Dan is de verzending en levering van je matras volledig gratis!

Handgemaakt in België

Wij willen enkel het beste voor jouw kindje. Daarom maken we elke babymatras op maat in ons atelier in Lommel. We doen dat volledig met de hand, en met Belgische kwaliteitsmaterialen.